top of page
Ara
  • Yazarın fotoÄŸrafıCemal Ekmekci

İkinci El Araba Alırken

İstediğin Özellikte İkinci El Arabayı Bul Google Play’den App Store’dan 2.El Araç Rehberi Hangi Arabayı Almalıyım? Karar Vermenizi Kolaylaştıracak Tavsiyeler


Yeni bir otomobil seçmek hiç bir süre kolay bir iş değildir. Araştırılması ve takip edilmesi lüzumen onlarca mevzu bulunmaktadır ve her seferinde güya birtakım bilgilerden noksan kalınıyormuş gibi düşünülür. Öte yandan onlarca karşılaştırmayla geride bıraktığımız bu sürecin benzersiz bir deneyim olduğunu dahi ifade etmek lüzum. Hangi arabayı almalıyım? Bir otomobil sahibi olurken takip edilmesi lüzumen oldukça önemli kriterler var. Öncelik ile hangi otomobilin size seslenme ettiğini bulmanız lüzumiyor.


İkinci El Araba Piyasası Hakkında


Aracı iş amacıyla mi yoksa aileniz amacıyla mi alıyorsunuz, ya da sadece hafta sonları mı kullanacaksınız? Bu soruya "İş amacıyla" cevabını veriyorsanız, araçla ilgili mutlaka bilmeniz lüzumlu olanlar bunlar: Motor gücü sağlam ve sağlam bir otomobil mi? Az yakmasının yanında uzun seyahatleriniz boyunca size eşlik edecek bir otomobil bakıyorsanız eğer, size otomobil tavsiye etmek amacıyla küçük bir tahkîkat yaptık. Öncelik ile otomobilinizi eğer şehir trafiğinde sık kullanacaksanız motor gücü 1.2, 1.4 ya da 1.6 olan otomobilleri tercih etmeniz bütçeniz tarafından yararlı olacaktır.


En çok tercih edilenler Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD), geride bıraktığımız yıllın Türkiye otomotiv pazarında en çok tercih edilen vasıtaları sıralamıştı. Bu sıralamada Renault, Fiat ve Volkswagen Türkiye'de en çok alınan markalar olarak öne çıkmıştı. Bu sıralamadan yola çıkarak otomobil önerileri yapmak lüzum görülürse şunları sıralayabiliriz: Renault Megane: 1.2, 1.6, 1.5 motor gücüne sahip alternatifleri olan Megane'ın kullanılmış fiyatları 57.750 TL ile 99.00 TL arasında değişiyor. Hem manuel üstelik otomatik şanzıman alternatifleri olan bu otomobillere benzinli ya da dizel sahip olabilirsiniz. Renault Kangoo: Geçen yıl 10.651 sayı satan Kangoo, ticari araçta en önemli otomobillerden. 100 kilometrede aşağı yukarıya 5.1 litre yakacak tüketen Kangoo'nun bedel aralığı ÖTV avantajı sebebiyle 50.000 TL orantısında Fiat Egea: 1.3, 1.6 alternatifleri olan ve 100 km'de 3.7 ile 5.7 litre arasında yakacak tüketimi olan Egea, manuel ve otomatik alternatifleriyle 53 bin TL’dan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Arabalar Hakkında Bilgilendirmeler


Ford Fiesta: 1.4, 1.5 motor alternatifleri olan ve 100 km'de 3.3 ile 7.2 litre yakacak harcayan Ford Fiesta’yı kompakt ölçüleri ile daha az fiyatlara temin etmek muhtemel. Kararsızlara araba tavsiyeleri Fiyat karşılaştırması yapmanıza karşın hâlâ "Hangi araba bana göre?" diyorsanız eğer, bu sorunuza verebileceğimiz pek çok cevap var.


Öncelik ile, yoğun şehir trafiğinde otomobilinizi kullanacaksanız, küçük vasıtalar sizin amacıyla daha doğru bir alternatif olacaktır. Kolay park edilmesi tarafından da bu sınıftaki otomobiller son dönemlerde daha çok tercih edilir oldu. Geniş ve sedan otomobiller park mevzusu ile ilgili ve sıkışık trafikte sizi zorlayabileceği amacıyla küçük segmentli vasıtaları incelemenizde yarar var. Diğer bir mevzu ise, geniş hacimli bagajlara sahip otomobiller. Geniş ve sedan otomobiller park mevzusu ile ilgili ve sıkışık trafikte sizi zorlayabileceği amacıyla küçük segmentli vasıtaları incelemenizde yarar var. Eğer ailenizle beraber seyahat etmek amacıyla bir otomobil bakıyorsanız geniş hacimli bagajlar olabildiğince önemli.

Aileler Hakkında Tüm Seçenekler


Eğer ailenizle beraber seyahat etmek amacıyla bir otomobil bakıyorsanız geniş hacimli bagajlar olabildiğince önemli. Öte yandan otomobil alırken sonrasını da düşünmek lüzum. Otomobilinizi satmak halinde kaldığınızda çok çabuk elden çıkarabileceğiniz otomobiller seçmeniz sizi ileride rahat ettirecektir. Her zaman satış pazarı olan bir araba sahibi olmak bütçeniz tarafından da rahatlatıcı bir etmen. Her zaman satış pazarı olan bir araba sahibi olmak bütçeniz tarafından da rahatlatıcı bir etmen. Unutmamanız lüzumen en önemli ayrıntı ise çok ileri yaştaki otomobillerin satış pazarının çok düşük olduğu.


1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

İkinci El Araç Borsası Hakkında Merak Edilenler

Uzmanlarımız, senin ihtiyacına elverişli vasıtaları bulup pazarlık yapıp ücretsiz bir şekilde sana iletir. İstediğin vasıta marka modeline ve özelliklerine göre değişmekle birlikte çoğu süre tıpkı gün

2019 - 2021 Araç Satış İstatistikleri

2019 en çabuk satılan ve alınan kullanılmış otomobiller listesinde hangi arabalar var? Otomobillerle uğraşan milyonlarca vatandaşın gözü bu listede. arabalara göz koyan sürücüler, pazarını yakından ta

Araç Tercihinin Tüm Dikkat Çeken Unsurları

Bu otomobiller fazlalıkla vintage meraklıları tarafından talep görse de Türkiye'de bu alana ilgi duyanlar bir elin parmakları kadar... Bütün bu saydıklarımıza rağmen hâlâ "Hangi otomobil alınmalı?" so

Yazı: Blog2_Post
bottom of page