top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıCemal Ekmekci

İkinci El Araç Borsası Hakkında Merak Edilenler

Uzmanlarımız, senin ihtiyacına elverişli vasıtaları bulup pazarlık yapıp ücretsiz bir şekilde sana iletir.


İstediğin vasıta marka modeline ve özelliklerine göre değişmekle birlikte çoğu süre tıpkı gün ya da en geç 2-3 iş günü içerisinde sana elverişli aracı bulup seni ararız.



Bu artışlar kullanılmış vasıtaların değerli bir yatırım enstrümanı olarak görülmesine alan veriyor.


Buradan hareketle tüketici aracının değerlenmesini bekliyor ve satmıyor.


Sıfır fiyatlarında yaşanan artım ve ithal modellerdeki stok sorunu, yılın ilk günlerinden itibaren kullanılmış otomobillere olan ilgiyi daha dahi artırdı.


Bu doğrultuda, otomotiv sektörünün aka data ve tahlil şirketi olan Cardata, kullanılmış vasıtalarla alakalı kapsamlı bir çalışma hazırladı.


Söz konusu bedel aralığındaki vasıtaların aka bir bölümünü dizel ve manuel vitesli otomobillerin ortaya getirdiği ilgileri çekerken, listede Fiat, Renault, Ford ve Volkswagen’e dair modeller ağırlıklı olarak yer aldı.


Hazırlanan bilgiler ışığında kullanılmış pazarını değerlendiren Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, “Geçtiğimiz yılın son çeyreğinden itibaren yaşanan aşamalı artım Ocak Ayı ında dahi devam etti.


Bazı kullanılmış modellerinde, geride bıraktığımız yıl ile kıyaslandığında yüzde 60’a varan artışlar yaşandığını görüyoruz.


Bunun yanında, sıfır araba fiyatlarındaki artım, filo kiralama şirketlerinin vasıta parklarını elinde tutması ve ithal modellerdeki stok sıkıntıları pazardaki artışa neden olan etkenler arasında yer alıyor” dedi.


Bizler eğer Cardata olarak, hem iş ortaklarımız üstelik direkt olarak tüketicilere sıfır ve kullanılmış vasıtalar konusu ile alakalı doğru ve aktüel bilgileri vermeyi sürdürüyoruz.


hangi arabayı almalıyım

Konu İstatistikleri Konuya En Çok Yazanlar Konuya Yazanların Platform Dağılımı BR6 0,249 1.


Yil sonunu bekleyebilirim.


Ranault kadar niteliksiz araba var mi ki? Bi musait aninizda oyo sanayiye ustalara bi sorun bakalim fluence dahil renault u nasil bilirsiniz diyerek.

.


Bu cumleye siz inaniyormusunuz? Nasıl Araba Alınır? manuel mi otomatik mi, Tesekkür ederim çok değerli bilgiler amacıyla ve hayırlı olsun dileklerin amacıyla :) evet İstanbul'dahi yasıyorum mektep dahi burda, aslında araba amacıyla 50 bin biriktirmistim ama tamamını harcayamam en çok 30 binini arabaya ayırıcam sizin önerebileceğiniz bir araba var mı :) Punto clio i20 leon c3 aveo hb tavsiye ederim ben hb daha rahat olur senin amacıyla daha ufak olurlar art kurtarıyor mu falan feşmekan derdin olmaz.


206 falan yazanlar olmuş peugeot alma teneke o arabalar.


Amortisörleri daha çok konfora göre tasarlanmıştır, nedeniyle dahi zemindeki girinti ve çıkıntıları kullanıcı çok çok hissetmese de vasıta şasesine darbe olarak yük verir.


Peugeot ve Renault vasıtaları bu sebepten 100.


000 km üstünde ses çıkarmaya başlar.


Diğer taraftan 30 bin TL kötü bir rakam değil ama hem yukarıdaki saydığım özelliklere sahip üstelik dizel iyice 2.


Bazı özelliklerden feragat etken gerekecek.


Fransız vasıtalarını kötüleyen arkadaş Fiat'ı örnek vermiş ama bence tüm Fransız vasıtaları Fiat'ın tüm modellerinden daha iyidir.


Tek bir vasıta senin amacıyla elverişli olur o dahi Fiat 500, o dahi ufak ve verimli bir vasıta olmasından dolayı.


Araç alırken mutlaka vasıtatan anlayan birisinin yanında olması seni rahatlacaktır.


Ya dahi tanıdıktan vasıta dahi temin edebilirsiniz, güvenilen bir bildik yani ;) Tesekkür ederiim :) Tesekkür ederim :) aslında ben de o arabayı düşünmüştüm :) Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır Benzer Sorular Kızlar & Erkekler Ne Diyor Acemi olabilirim ama öğrencem :) Tabiki mutlaka :) ama o zamana kadar benim arabamın yakınlarından geçme :D.


Bu arada ufak hatchback model bişey almanı tavsiye ederim ki hakimiyetin ve park etken kolay Olsun :) Tamam geçmem :) tesekkürleeer ;)) Rica ederim :) Tesekkürler Ben de clio symbol falan diyerek düsünüyorum aslında tesekkür ederim :) Hatcback olanlarından almanı tavsiye ederim, park etme konusu ile alakalı daha iyi tecrübe kazanırsın.


Deney sahibi bulunduğunda eğer yine hatcback bir vasıta alırsın, güçlük yaşamazsın.


Park sensörüne de gerek kalmaz, ki park sensörü park etme becerini köreltir.


com'dan arayabilirsin, ama orada pazarının 1-2 bin tl üzerini yazıyorlar, tecrübeli biri aracılığı ile almanı tavsiye ederim, yoksa pahalıya gelir.


Galeriden kırmızı diyolar orda herseyini kontrol ediyolarmıs Babam 2.


el alım-satım'dahi çok tecrübeli, bu sebepten hiç bir galeriden vasıta almadı, bende öyle.


Galerilerden ASLA vasıta alma! trafik geride bıraktığımızlerde bayanların yaptığı kazaların erkeklerden daha düşük oranda bulunduğunu dile getirdi ama orada onların neden bulunduğu kazalara nedense hiç değinilmemiş.


Milletin basına neden bela olayım :) yolda kenardan köseden tin tin giden biri olursa o mutlak benimdir kimseye bela olmam :p işte burada yanılgı yapıyorsun, trafiğin akış hızıyla gitmen lazım tin tin değil.


Araba amacıyla biriktirmiştim ben 50 bin ama 30 bin vericem en çok Polo, corsa azıcık daha cikarsan golf kırmızı derim Hahaha :) dalga geçmedim, aslında.


Doğan slx alamak lazım parçasında ucuz hergün duvara vurursun arabayı :Ddd Hahahaha :D Öyle daha rahat öğrenirsin arabayı 😂😂 :Dd Mantıklı aslında 😄😄 Ahahahahahah aslsfjjdlakqkckvös 😂😂😅 Ben de öyle düsünüyorum.


Diyelim ki iş amacıyla bir vasıta almaya karar verdiniz.


Daha sonrasındaysa aracınız iş amacıyla mi aile amacıyla mi, uzun yol amacıyla mi bulunduğu belirlemelisiniz.


İsteğinize göre spor mu, classic mi kısacası hangi aracın size seslenme ettiğine karar vermeniz gerekiyor.


Peki ilgi edilecek hususlar nelerdir? Kafanız estiğinde bir gezintiye çıkmak ya da ihtiyaç derhal ellerinizin altında bir arabanın bulunması dahi aka bir gösterişli olanağı sağlıyor.


Otomotiv, yaşamı kolaylaştıran aka buluşlardan diyebilir miyiz? Bu yazımızda hangi arabaları almalıyım, Acemilere tavsiyeler, kullanılmış hangi vasıta alınır, otomatik vites mi manuel vites mi, en ucuz fiyatlar, bayiden sıfır fiyatlar, tavsiye edilen arabalar konusunu ele alacağız.


Bundan dolayı ağustos 2020 itibarı ile piyasalarda 106.


900 TL’ nin altında sıfır vasıta keşfetmek muhtemel değil.


Durumu kısaca kısacasıyecek olursak, alıcıların ikinci ele yönelmesiyle fiyatlarda şok artışlar yaşandı ve kullanılmış pazarındaki vasıtalar, sıfır vasıtaların fiyatlarını sollayarak geçti.


Bayilerde yeterli araba olmayınca vatandaşın yardımına kullanılmış araba pazarı koştu.


İkinci el eğer, çok süre tıpkı aracı kullanmak yerine birkaç yılde araba değiştirmeyi tercih edenlerin grubudur.


Bir arabayı sıfırdan almak yerine ikinci ve üst grubundan almak tercih edilebilir.


Genelde alıcılar bütçesine elverişli sıfır bir vasıta bulduğunda üstüne azıcık daha ekleyeyim, kredi çekeyim de bir üst segmentinden alayım diyerek düşünüyor ya da aracın kullanılmış olanını araştırıyor.


Sıfır ile kullanılmış alıcılarının arasında dahi bir fark gösterecek olursak; sıfır otomobili, fazlalıkla garantici ve uzun yıllar boyunca aracı kullanacak olanlar tercih eder.


Herkesin araba alırken kriterleri farklıdır.


Bu durumda Sizin tavsiyeniz ne olur teşekkürler.


Bu durumda Sizin tavsiyeniz ne olur teşekkürler.


* Vites farketmez (düz ya da otomatik – otomatiklerin daha çabuk hasar verdiğini duydum-Pek tavsiye etmiyorlar) * Ayda en çok 200 KM yaparım.


Uğur beyefendi merhaba, 2006 model Honda Jazz Elite CVT otomatik vasıta düşünün.


özellikle a3 amacıyla hangi modelini tavsiye edersiniz.


İlk arabam olacak, geçiş arabası.


Sattığımda dahi yine vasıtata hiç bir sorun yoktu sadece aka bakım yaklaşıyor diyerek samıştım.



0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

2019 - 2021 Araç Satış İstatistikleri

2019 en çabuk satılan ve alınan kullanılmış otomobiller listesinde hangi arabalar var? Otomobillerle uğraşan milyonlarca vatandaşın gözü bu listede. arabalara göz koyan sürücüler, pazarını yakından ta

Araç Tercihinin Tüm Dikkat Çeken Unsurları

Bu otomobiller fazlalıkla vintage meraklıları tarafından talep görse de Türkiye'de bu alana ilgi duyanlar bir elin parmakları kadar... Bütün bu saydıklarımıza rağmen hâlâ "Hangi otomobil alınmalı?" so

İkinci El Araba Alırken

İstediğin Özellikte İkinci El Arabayı Bul Google Play’den App Store’dan 2.El Araç Rehberi Hangi Arabayı Almalıyım? Karar Vermenizi Kolaylaştıracak Tavsiyeler Yeni bir otomobil seçmek hiç bir süre kol

Yazı: Blog2_Post
bottom of page